Dakbedekking verwijderen en afvoeren

Indien de oude dakbedekking niet veel schade heeft opgelopen en eigenlijk nog in redelijk staat is, kun je er ook voor kiezen om nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen. Bij ernstige schade aan de oude dakbedekking is dit niet aan te raden. Je kunt dan beter eerst de oude dakbedekking verwijderen voordat je de nieuwe laat plaatsen. Zie ook EPDM over bitumen.

Oude dakbedekking verwijderen

Oude bitumen lagen zijn vaak heel taai en in de loop der jaren is - indien aanwezig - de dakballast zoals grind vastgeplakt aan het dak. Het verwijderen gaat niet gemakkelijk. In de meeste gevallen is daar professionele gereedschap voor nodig. Je kunt niet zomaar gaan inhakken op het dak, want dat kan leiden tot grote beschadigingen van de dakconstructie.

Oude dakbedekking, wat doe je ermee?

Belangrijk om te weten is dat het verwijderen van de oude dakbedekking niet altijd even makkelijk gaat. Let ook op asbest, want asbest is tot 1993 toegepast op diverse soorten dakbedekking. Dus bij een dak wat voor 1993 is gebouwd is de kans groot dat er ook asbest in het materiaal aanwezig is.

Daarnaast kun je de oude dakbedekking niet zomaar bij het huis-, tuin- en keukenafval plaatsen maar moet apart aangemeld en afgevoerd worden bij een stortlocatie (vaak een gemeentelijk milieustation).

Wat kost een dakwerker?

Benader dakwerkers uit jouw regio en vergelijk het aanbod om tot wel 20% op de totale kosten te kunnen besparen.

Deze service is gratis en vrijblijvend

Bespaar tot wel 20%

Vergelijk offertes van dakwerkers