Dakshingles prijzen

Na keramische dakpannen zijn dakshingles het meest gebruikte dakbedekkingsmateriaal voor woningen. Dakshingles hebben hun natuurlijke schoonheid. Je kunt dakshingels gebruiken voor daken van woningen, tuinhuisjes, blokhutten, en tuinschuurtjes.

Prijs in 2020

De prijs van een dakshingle is afhankelijk van het model: easy of rechthoekig. Hieronder vind je een tabel waarin je richtprijzen kunt vinden.

Soorten dakshingles Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Easy shingles Per m2, lengte 80,8 cm en breedte 33,6 cm Ongeveer €7 tot €9 euro
Rechthoekig shingles Per m2, (shingles zijn verpakt per 3 vierkante meter) Ongeveer €13 tot €15 euro

Soorten dakshingles

  • Easy shingles: zijn erg eenvoudig aan te brengen. De plaatsing gebeurd overlappend. De shingles zijn aan de bovenkant aan elkaar verbonden. De onderkant van de shingles hebben het uiterlijk van losse dakpannen. Hoewel het makkelijk te leggen is ogen ze niet heel natuurlijk.
  • Rechthoekige shingles: deze shingles zijn geschikt om het tegen een schuin dak te bevestigen. Het wordt met nagels in de hoeken vastgezet. De plaatsing gebeurt om en om, net als het plaatsen van bakstenen. De rechthoekige shingles zijn lastiger te bevestigen dan de easy shingles. Bij een defect aan een rechthoekige shingle hoef je alleen die te vervangen en niet het hele dak!

Wat kost een dakwerker?

Benader dakwerkers uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de totale kosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk dakwerkers in je regio