Dakreparatie

Een goede dakbedekking is van groot belang voor het beschermen van je huis tegen weersinvloeden. De dakwerker controleert het dak en indien er problemen zijn zal hij overgaan tot gedeeltelijke reparatie van het dak of volledige renovatie. Een reparatie is vaak een goede oplossing voor de korte termijn omdat acute problemen worden verholpen. Voor de lange termijn is een volledige renovatie beter omdat je dan voor lange tijd geen problemen meer hoeft te verwachten.

Dakreparatie uitvoeren

Het repareren van een dak vraagt om specialistische kennis. Het is dus verstandig om een dakwerker in te huren. Een dakwerker zal de conditie van het dak inspecteren. Daarmee stelt de dakwerker vast waar de lekkage zich bevindt en wat er aan gedaan moet worden.

De meest voorkomende dakreparatie is het vervangen van dakpannen of het repareren van een platte dak door te lijmen of nieuwe stroken dakbedekking eroverheen te plakken/branden. Dit wordt voornamelijk gedaan bij daklekkages. Het is een snelle noodoplossing.

Dakreparatie kost uiteraard veel minder dan het vervangen van een nieuw dak. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €25 en 35 euro per uur exclusief materiaal.

dak vernieuwen

Kosten van dakreparaties

De kosten van de reparatie van je dak zijn afhankelijk van onder andere: het soort dak, de arbeidskosten van de dakwerker en het soort probleem. Voor het repareren van dakbedekking op een plat dak betaal je zo ongeveer €275 euro per vierkante meter. Bij een schuin dak met dakpannen zijn de kosten gemiddeld iets lager namelijk €250 euro per vierkante meter. Lekkage of andere problemen kunnen ook worden veroorzaakt door schade aan de nokvorsten of dakgoten. Deze kun je het beste zo snel mogelijk laten vervangen als ze voor lekkage zorgen. Voor het vervangen van dakgoten rekenen de meeste dakdekkers een prijs van ongeveer €80 euro per meter. Voor nokvorsten ligt de prijs per meter iets lager, namelijk ongeveer €75 euro per meter. In alle gevallen is het aan te raden de lekkage zo snel mogelijk aan te laten pakken, anders zullen de problemen vaak snel erger worden.

Wat kost een dakwerker?

Benader dakwerkers uit jouw regio en vergelijk het aanbod om tot wel 20% op de totale kosten te kunnen besparen.

Deze service is gratis en vrijblijvend

Bespaar tot wel 20%

Vergelijk offertes van dakwerkers