Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakwerkwijzer.be
Dakwerkwijzer.be

Een aanbetaling doen voor dakwerkzaamheden?

Aanbetalingen zijn vrij normaal in de bouw en onder dakdekkers is dit niet anders. Deze voorschotten op het gevraagde bedrag dienen ervoor om de dakwerker zekerheid te geven dat jij ook echt door zal gaan met de afgesproken werkzaamheden. Vaak zijn er grote bedragen in het spel wat betekent dat de dakwerker geld misloopt als je vroegtijdig besluit de overeenkomst te beëindigen. Ook zal een dakwerker vooraf materialen in moeten slaan en voorbereidingen treffen waarvoor hij tijd en geld spendeert. Een aanbetaling geeft hem enige garantie dat hij deze voorbereidingen niet voor niets treft. Maar wat is normaal en wanneer moet je uitkijken?

Een kwetsbare positie

Ook al is het vrij normaal om een aanbetaling te vragen, je komt hierdoor in een kwetsbare positie. Je gaat immers geld betalen voor werkzaamheden die nog niet zijn geleverd. Om die reden is het de taak van de dakwerker om de hoogte van de aanbetaling zo te kiezen dat jij je er comfortabel bij voelt. Aanbetalingen worden voornamelijk gevraagd voor grote en dure klussen. Laat je een volledige dakrenovatie uitvoeren, dan kan het zijn dat de dakwerker een initiële aanbetaling vraagt van 5% en een tweede aanbetaling wanneer de materialen worden afgeleverd. De rest wordt dan verrekent op de eindfactuur. Weer andere dakdekkers vragen geen aanbetaling of geven je een minimumbedrag waarna je zelf kunt beslissen hoeveel je vooruit wilt betalen. Soms kan het fijn zijn om de betalingen te spreiden. Aanbetalingen hoger dan 25% op grote klussen en hoger dan 5% bij kleine klussen kunnen op problemen duiden.

herenhuizen amsterdam

Te hoge aanbetalingen

Vaak kun je zelf wel inschatten of de dakwerker een realistische aanbetaling vraagt of niet. Krijg je er een verkeerd gevoel bij, dan is het vaak verstandig niet met dit bedrijf verder te gaan. Een te hoge aanbetaling plaatst jou in een risicovolle positie, omdat je je geld kwijt bent als de werkzaamheden om de één of andere manier niet worden afgerond. Daarnaast kan een te hoge aanbetaling duiden op een dreigend faillissement bij de dakdekker, omdat deze zonder jouw voorschot niet in staat is aan de klus te beginnen. Te hoge aanbetalingen zijn dus echt gevaarlijk en kun je het beste direct afslaan.

Aanbetalingen zonder risico

Er zijn enkele manieren waarop je aanbetalingen kunt doen zonder dat je het risico loopt je geld kwijt te raken. Zo geven sommige dakdekkers een garantie over de aanbetaling. Deze garantie kun je gebruiken als de dakwerker de werkzaamheden niet kan afmaken. Je krijgt dan of je geld terug of de dakwerker zorgt ervoor dat je in ieder geval krijgt waarvoor je hebt betaald. Ook kun je kiezen voor een erkende dakdekker. Deze is aangesloten bij een vakvereniging en deze zal er zorg voor dragen dat jouw dakdekker, indien nodig, wordt vervangen en dat je klus wordt afgerond zonder financiële consequenties voor jou. Op die manier weet je zeker dat je aanbetaling veilig is en weet de dakwerker dat jij door wilt gaan met de werkzaamheden. Dit is voor jullie allebei dus een positieve situatie zonder bijkomende risico’s.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van dakwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers