Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakwerkwijzer.be
Dakwerkwijzer.be

Dakpannen

Dakpannen kun je vinden in 2 verschillende soorten. Denk aan keramische en betonnen dakpannen. Deze dakpannen verschillen in materiaal en in vorm.

1) Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen, ook wel sneldekpannen genoemd, zijn de meest gebruikte. De reden is dat het goedkoper is dan de keramische dakpannen. Betonnen dakpannen worden gemaakt van een mengsel zand, cement en eventuele additieven.

Een voordeel is dat betonnen dakpannen leverbaar zijn in zowel gegolfde als vlakke dakpan. Vlakke dakpannen wordt ook wel tegelpannen genoemd. De vlakke dakpan heeft een zijdelingse sluitingswijze of een kopsluiting. De sluitingswijze van de vlakke dakpannen is belangrijk in verband met de waterdichtheid van een dak.

Een ander voordeel van een betonnen dakpan is dat dankzij de coating vuil, algen en mossen zich minder snel kunnen hechten aan het dak. De coating zorgt er tevens voor dat het dak langer meegaat.

dakpan dakisolatie

De voordelen op een rij…

Betonnen dakpannen tellen een aantal bijzondere voordelen. Het is niets voor niets één van de meest gekozen dakpansoort. Betonnen dakpannen zijn:

 • goedkoop
 • vorstvrij, bestand tegen UV-stralen en andere klimaatinvloeden
 • lange levensduur (tot wel 30 jaar)
 • complexe stukken kunnen makkelijk worden afgewerkt

Prijs betonnen dakpannen

Afhankelijk van de afmeting, type dakpan en de kwaliteit van het beton zal er een prijs berekend worden. Tevens kan de prijs per specialist verschillen. Gemiddeld zijn de prijzen €25 tot €45 euro per m2.

2) Keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden ook wel klei dakpannen genoemd. De keramische dakpan wordt gemaakt van rivierklei. Ook is de keramische dakpan leverbaar in een vlakke of gegolfde uitvoering.

Een voordeel van een keramische dakpan is dat het een natuurlijke uitstraling heeft. Naast traditionele modellen komen ze ook in grote modellen wat sneller te leggen is. Met een glazuurlaag bescherm je de dakpannen tegen vuil, mossen en algen.

Een ander voordeel van keramische dakpannen is dat het een kleur kan krijgen. De dakpan wordt dan bespoten met een laagje verf/coating.

dakpan golvend

De voordelen op een rij…

 • Natuurlijke uitstraling
 • Wanneer de keramische dakpannen geglazuurd worden zijn ze bestand tegen vuil, mossen en algen
 • Langere levensduur dan een betonnen dakpan (circa 50 jaar)

Prijs keramische dakpannen

Afhankelijk van de afmeting ligt de prijs tussen de €35 en €70 euro per m2.

Betonnen of keramische dakpannen?

Wil je voorbereid te werk gaan? Weten of je voor betonnen of keramische dakpannen moet gaan? Hoeveel het gaat kosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van dak specialisten in jouw regio.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van dakwerkers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakwerkers