Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakwerkwijzer.be
Dakwerkwijzer.be

Kosten dakwerker

De kosten van een dakwerker kan zowel per uur als per m2 uitgedrukt worden. De totale kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Het is een ander verhaal wanneer een heel dak vervangen moet worden. De kosten zullen bij een reparatie uiteraard lager liggen dan bij het vervangen van een dak. De kosten kunnen per specialist tevens lager of hoger uitvallen.

dakdekker brandt epdm

De prijsopbouw

Uiteraard verschilt de prijsopbouw per klus, maar in een gemiddelde situatie zal deze bestaan uit materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en afvoerkosten. De grootste bijdrager aan de totaalprijs zijn de arbeidskosten en deze nemen vaak 50% in beslag. Betaal je voor de materialen een gemiddelde prijs (uitzonderingen daargelaten), dan zullen deze 35% van de totaalkosten innemen. De afvoerkosten voor het puin betrekken 10% van de eindprijs en de voorrijkosten, als deze worden gerekend, 5%. Door de klus zelf op te pakken zal je dus zo’n 55% van de totaalprijs kunnen besparen. In het geval van dakwerken is dit eigenlijk voor de meeste mensen geen optie. Werken op hoogte is erg risicovol en voor de gezondheid van je woning is het erg belangrijk dat je dak zich in perfecte staat verkeert.

In de onderstaande tabel vind je gemiddelde prijzen voor elk soort dak. Daarachter vind je de gemiddelde levensduur van het dak, wat even belangrijk is bij het bepalen van de prijs-kwaliteitsverhouding.

Soort dak Gemiddelde richtprijs per m2 Levensduur
Plat dak
Bitumen €40 tot €60 30 jaar
PVC €50 tot €60 20 jaar
EPDM €30 tot €80 40 jaar
Groendak €40 tot €80 65 jaar
Hellend dak
Zink €70 tot €75 125 jaar
Riet €70 tot €95 35 jaar
Natuur leien €110 tot €120 90 jaar
Kunst leien €65 tot €75 30 jaar
Bitumen leien €30 tot €40 25 jaar
Klei dakpannen €35 tot €65 100 jaar
Betonnen dakpannen €20 tot €40 30 jaar

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van dakwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers