Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakwerkwijzer.be
Dakwerkwijzer.be

EPDM over bitumen

Een EPDM dakbedekking over een een bitumen dakbedekking is ook een oplossing wanneer de bitumen dakbedekking aan vervanging toe is.

EPDM aanbrengen bovenop een bitumen dakbedekking

De keuze is snel gemaakt, omdat het verwijderen van oude bitumen dakbedekking veel tijd en energie kan kosten. Daarnaast kan het verwijderen van de bitumen dakbedekking ook problemen opleveren, zoals het beschadigen van de dakconstructie. Een goed alternatief is dus het er bovenop plaatsen van een nieuwe dakbedekking.

epdm branden

Waar moet je op letten?

Alhoewel het een makkelijke klus lijkt is het een klus wat veel deskundigheid vraagt. Het is dus raadzaam om het uit te besteden aan een ervaren dakdekker.

De EPDM dakbedekking kan pas geplaatst worden op een verouderde bitumen dakbedekking als het dak voldoet aan een aantal punten.

Enkele tips bij deze aanpak:

  • Houd je dakopbouw goed in de gaten en laat je informeren door de dakdekker
  • De bitumen dakbedekking moet goed droog zijn voorafgaand aan dat de EPDM dakbedekking eroverheen geplaatst kan worden
  • Het bitumen dak moet ook nog eens heel schoon zijn voordat de EPDM dakbedekking er bovenop gaat

Welke temperatuur is het meest geschikt?

Voor het plaatsen van een nieuwe EPDM dakbedekking bovenop een oude bitumen dakbedekking is een graad of 5 of hoger de meest geschikte temperatuur. Vriest het, dan kun je beter wachten totdat het weer boven de 0 graden en het liefst 5 graden wordt.

Prijs EPDM over oude dakbedekking

Het plaatsen van een EPDM dakbedekking op een oude dakbedekking kost gemiddeld €45 tot €55 euro per m2. De levensduur van een EPDM dakbedekking is ongeveer 40 jaar. Een EPDM dakbedekking vraagt weinig onderhoud. Meer over EPDM.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van dakwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers