Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakwerkwijzer.be
Dakwerkwijzer.be

Overkapping maken

Een overkapping is een mooi sieraad voor in je tuin. Echter kun je ook een overkapping in je tuin willen, omdat je daar amper schaduw hebt. Als je tuin in het zuiden staat, dan is een overkapping een handige keus.

Twee manieren van overkapping

Een overkapping hoeft niet duur te zijn. Je kunt zelf een overkapping maken of het uitbesteden. Een beetje handige klusser zou met wat video’s op internet een overkapping kunnen maken. Een overkapping kun je op twee manieren maken: prefab of maatwerk. Hieronder vind je gemiddelde prijzen voor de twee soorten.

Soort overkapping Overkapping prijzen per stuk, incl. montage en btw
Prefab €1000 – €3500
Maatwerk €2500 – €8000

Hieronder gaan we in op het verschil.

Prefab: een prefab overkapping is een op maat gemaakte overkapping. De prefab wordt vooraf in de fabriek gemaakt en kant-en-klaar in je tuin afgeleverd. De prijs voor een prefab overkapping ligt lager dan een maatwerk overkapping.

Maatwerk: wanneer je specifieke wensen hebt is het raadzaam om voor maatwerk te gaan. Je kunt zo naar eigen stijl en unieke wensen je overkapping laten plaatsen. Je kunt afwijken in afmeting, kleur en materiaal. Helemaal naar eigen wens. Je kunt een maatwerk zelf plaatsen of laten plaatsen.

Zelf een overkapping maken

Op internet kun je verschillende websites en video’s vinden die je kunnen helpen bij het maken van een eigen overkapping. Het zijn handige video’s die je leren hoe je dit karwei het beste kunt aanpakken. Ook staat er op internet heel veel informatie over de keuze van afmeting, materiaal en kleur.

Het lijkt misschien goedkoper om zelf aan de slag te gaan, maar goedkoop kan duurkoop worden. Daarom is het raadzaam om een goede balans op te maken en het verschil in kosten tussen zelf maken en uitbesteden te berekenen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van dakwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers