Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakwerkwijzer.be
Dakwerkwijzer.be

Kunststof dakbedekking

Op het gebied van dakbedekking is de ontwikkeling nog steeds volop gaande. Waar een aantal tientallen jaren geleden nog vooral riet en dakpannen werden gebruikt als dakbedekking zien we tegenwoordig steeds meer diversiteit op het gebied van dakbedekking. Ook koper, zink en verschillende soorten kunststof worden nu bijvoorbeeld als dakbedekking gebruikt. Door de grote keuze in dakbedekking is er voor ieder wel wat wils te vinden. Belangrijk om te weten bij de keuze voor dakbedekking zijn natuurlijk de eigenschappen. Een keuze voor dakbedekking is immers een keuze voor de lange termijn.

Kunststof dakbedekking kan zowel op een plat als een schuin dak gelegd worden. Toch zien we in de praktijk vooral kunststof dakbedekking op platte daken. De twee meest gebruikte vormen van kunststof dakbedekking zijn PVC en EPDM.

EPDM

EPDM als dakbedekking heeft een levensduur van ongeveer 40 jaar. EPDM wordt ook wel dakleer genoemd en kan uitstekend tegen temperatuursverschillen. Bij EPDM kun je rekenen op een prijs per vierkante meter van ongeveer €50 euro. De levensduur van een dak van PVC is gemiddeld ongeveer 25 jaar. Door goed onderhoud kan deze levensduur iets verlengd worden.

PVC

PVC is van deze twee de duurste dakbedekking. Voor een vierkante meter PVC op je dak betaal je ongeveer €55 euro. PVC is ook te koop in lichte kleuren zoals wit, hetgeen voor een frisse uitstraling en lagere temperaturen in huis kan zorgen. Als je twijfelt tussen beide type kunststof dakbedekking kan je dakwerker je advies geven over wat het beste bij je dak past.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van dakwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers