Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakwerkwijzer.be
Dakwerkwijzer.be

Wat doet een dakwerker precies?

Een dakwerker kan alle werkzaamheden op en rondom het dak uitvoeren. Het werk is dus erg divers. Een dakwerker heeft de specialisatie per soort dak. Een plat dak kent andere soorten dakbedekking dan een hellend dak.

Een dakwerker voert eenvoudige of complexe werkzaamheden uit op het dak of rondom het dak. Daarnaast kan een dakwerker het hele dak vernieuwen door er nieuwe dakbedekking aan te brengen.

dakpan

Specialisme van een dakdekker

Het is niet vanzelfsprekend dat een dakwerker alle soorten daken kan plaatsen. De meeste dakdekkers hebben hun specialisme op een gebied. Ze zijn of vooral goed in het werk voor platte daken of voor hellende daken. Het kan uiteraard ook voorkomen dat een dakwerker beide specialismen heeft. Echter is het raadzaam om een ervaren en gespecialiseerde dakwerker te inhuren. Vooral bij complexe daken zoals bij complexe dakconstructies of bij het plaatsen van een rieten dak.

Wat kost een dakdekker?

De kosten van een dakdekker zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een dakwerker kun je per uur of per m2 uitbetalen. De dakwerker zal zelf de prijzen aangeven aan de hand van het werk wat gedaan moet worden. Wanneer je de dakwerker per uur uitbetaald zal de prijs hoogstwaarschijnlijk lager vallen, omdat de prijs exclusief materialen is (in de meeste gevallen). Laat je dus goed informeren.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van dakwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers