Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakwerkwijzer.be
Dakwerkwijzer.be

Wat kost bitumen dakbedekking per m2?

Bitumen dakbedekking wordt al jaren geplaatst op platte daken. De samenstelling van bitumen is aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. In vergelijking met andere roofing is bitumen dakbedekking tegenwoordig elastischer door de toevoeging van kunststofvezels. Het materiaal bestaat nu uit bitumen stroken. Het is ook mogelijk om bitumen leien te verkrijgen. Die zijn erg geschikt voor daken met een sterke hellingsgraad.

Bitumen voor plat dak

Een veel gebruikte dakbedekking op een platte dak is ook wel bitumen. Bitumen wordt ook wel roofing genoemd. De plaatsing gebeurt aan de hand van een brander om het een dichte afdekking van te maken. Als je bitumen vergelijkt met EPDM (wat logisch is omdat ze veel op elkaar lijken) is het grootste voordeel dat bitumen goedkoper is dan EPDM. Echter kent EPDM dakbedekking andere voordelen zoals: langere levensduur, het is makkelijker te plaatsen en de beschadigingen treden minder snel op als bij bitumen. De prijs van bitumen ligt gemiddeld tussen de €30 en €80 euro per m2 inclusief plaatsing, materiaal en btw.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van dakwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers